Hoe kies ik mijn thee?

1. Real

Echte thee is natuurlijke thee, zonder toevoegingen of poespas. De theebladeren zijn op een organische manier gegroeid en verwerkt, er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen of smaaktoevoegingen. Hierdoor behoud je de natuurlijke uniciteit en complexiteit van de theebladeren, waardoor de thee meer diepgang en een unieke smaak krijgt.

Ook komen alle theeën niet van grotere plantages of bedrijven, maar bij echte theefamilies vandaan, zonder tussenhandel.

Ik ken alle theefamilies al jarenlang en onderhoud goed contact met hen. Zij verdienen ook 50% van alle opbrengst die Meneer Thee maakt.

2. Raw

De natuur geeft ons zo veel moois, dus het is zonde om allemaal onzin toe te voegen of het met veel prietpraat te verkopen. Het draait uiteindelijk allemaal om één ding: de rauwe theebladeren, zonder poespas.

Zelf heb ik de allermooiste theeën gevonden, die zo’n krachtige en/of unieke smaak hebben, dat zij volledig voor zichzelf kunnen spreken zodra je hen eenmaal proeft.

Al mijn theeën zijn simpele en natuurlijke producten, maar hebben een complexe, gelaagde en doorontwikkelende smaak met telkens weer een fijne en lang aanhoudende afdronk.

Dit is uiteindelijk het mooiste wat er is, en het belangrijkste wat thee van Meneer Thee karakteriseert: alles is simpel, behalve de smaak.

3. Rare

Mijn theeën beschikken stuk voor stuk over een unieke smaak en een onderscheidende achtergrond en herkomst. Al mijn theeën zijn – zonder uitzonderingen – single estate teas, van kleine theefamilies die de thee op een natuurlijke en traditionele wijze produceren. Als de beste theeën eenmaal gevonden zijn, koop ik bovendien de gehele oogst op, zodat ik wereldwijd de enige leverancier van deze exclusieve thee ben.

Het is belangrijk om per thee (en per seizoen) alle variaties te proeven en een weloverwogen keuze te maken. Alleen door deze constante zorg en connectie met de theeboeren en hun theevelden, kan ik garanderen dat al mijn theeën ten alle tijden exclusief en van de allerhoogste kwaliteit zijn.